Spring naar inhoud

Het project

Laten we nutteloze stukken groen vullen met bloementuinen en kruiden die de natuur ondersteunen en waar insect en mens van kunnen genieten.

Waar geniet je meer van? Een stuk grond bezaaid met afval en plastic of een mooie en nuttige bloemenweide die de buurt mooier en fijner maakt om in te leven? Als ik in de buurt rondloop dan zie ik veel nutteloze stukken grond die verwaarloosd zijn. Waar afval neergegooid wordt en waar niks meer dan gras en brandnetels kunnen groeien. Het is een naar gezicht, en bovendien heel slecht voor de biodiversiteit. Mijn idee houdt in dat wij, als buurt en als gemeente, samen in actie komen om kleine stukken ongebruikt groen wilde ( inheemse ) bloemen en kruiden te planten. dit kan met zaden of met volledige planten die we in de grond stoppen. Daarmee zorgen we er voor dat de stukken natuur die wij al niet veel hebben in onze stad ook daadwerkelijk gebruikt worden met een doel en een visie. Laten we halfdode struiken en stukken gras die niks toevoegen aan onze natuur eruit halen en daarvoor in de plaats bloemenweides planten! 


Het is mooier voor de mens, mooier voor de leefomgeving en vele malen nuttiger voor de insecten en dieren die leven van deze planten! 


En als een leefomgeving er mooi uitziet dan is het ook veel minder aantrekkelijk om er afval en rotzooi neer te gooien!


Twee vliegen in een klap! 

Dit project is onderdeel van Buurtbudget Nieuw-West. In 2022 is dit project door de bewoners van Nieuw-West gekozen en in 2023 is dit project tot uitvoering gebracht.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren